06-07 Nisan 2022 Tarihli Sürekli İşçi Alımı (10.000) Kurası Sonucuna Göre Yedek Olarak Yerleşenlerin Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru
07 Aralık 2022

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında (https://yhgm.saglik.gov.tr/) duyurulduğu üzere,  Bakanlığımız taşra teşkilatında, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 10.000 kadroya “Temizlik Görevlisi, Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Elektrikçi, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım Ve Arıza Giderme Elemanı, Marangoz, Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Klinik Destek Elemanı(Hastane), Şoför,” mesleklerinde 6-7 Nisan 2022 tarihinde noter huzurunda çekilen kuraya ilişkin sonuçlar asil ve yedek olarak  ilan edilmiştir.

Kura sonucuna göre, asıl olarak yerleşen hak sahiplerinden; istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler, başvuru yapmayanlar; başvuru yaptığı halde atama şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp göreve başlamayanlar (Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atama şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar ile İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartlara haiz olanlardan yedek hak sahipleri  alınacaktır

Bu kapsamda Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünde boş kalan kadrolara (Yedek işçi alımı kontenjan sayıları)  4 (Dört) Klinik Destek Elemanı , (Dört) Güvenlik Görevlisi, 7 (Yedi) Temizlik Görevlisi,  2 (İki) Elektrikçi , 2 (İki) Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, 1 (Bir) Isıtma ve Sıhhi tesisatçı, 1 (Bir) Biyomedikal Cihaz teknolojileri Servis Destek Elemanı yedek olarak atanmaya hak kazanmışlardır.

4857 sayılı Kanun kapsamında sürekli işçi statüsünde yedek olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları 05-08 Aralık 2022 tarihleri arasında atamaya esas belgeleri ile birlikte yedek olarak yerleşmeye hak kazandıkları İl Sağlık Müdürlüklerince alınacaktır. Başvurular, Ek-1 de istenen belgelerle birlikte İl Sağlık Müdürlüklerine şahsen yapılacak olup, posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.

Halen askerde olmaları sebebiyle başvuramayacak olanlar, başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığı ile İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edebilecektir. Bu durumdaki yedek hak sahipleri, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte yakınları aracılığı ile evrakını teslim ettiği İl Sağlık Müdürlüklerine başvurmaları, diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla atamalarına müteakip yerleşmeye hak kazandıkları yerde göreve başlatılacaktır.

Yedek olarak yerleşmeye hak kazanan adaylardan, hastalık veya doğumla ilgili mazeretleri hariç istenilen belgeler bizzat yedek hak sahibi tarafından 05-08/12/2022 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecektir.

Bu ilan; kura sonucu yedek olarak yerleşenler için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
Detaylı bilgi ve başvuruda istenilen belgelerhttps://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde duyurular bölümünden yayımlanmıştır.

Detaylı bilgi ve başvuruda istenilen belgeler (Duyuru Metni, Göreve Başlama İşlemleri İçin Gerekli Belgeler, Başvuru Formu)  için  tıklayınız.

İlanen duyurulur.