Klinik Kalite Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı
20 Nisan 2018

20180419_114609.jpg

Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Klinik Kalite Birimi tarafından, Klinik Kalite uygulamalarının sahadaki etkinliğini artırmak, ilgili sağlık profesyonellerini bilgilendirmek ve il düzeyinde kapasite oluşturmak amacıyla klinik kalite ölçme, değerlendirme ve iyileştirme eğitimi gerçekleştirildi. Klinik Kalite Değerlendirme toplantısı ve Eğitimi Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Gürsel BEDİR, Başkan Yrd. Dr. İbrahim YILDIRIM (İl Klinik Kalite Koordinatörü), Klinik Kalite Birim Sorumlusu Uzman Hatice ÇAKIR ŞAHİN,  kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görevli kalite ve verimlilik direktörlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitimde sunum yapan Uzman Hatice ÇAKIR ŞAHİN klinik kalite kurumsal yapılanması, klinik kalite ölçme, değerlendirme ve iyileştirme süreçleri, K3DS raporlarının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik konulara değinerek İnme, katarakt, diz ve kalça protezine ilişkin klinik kalite süreçleri hakkında detaylı bilgi verildi. Daha sonra İl USS Sorumlusu Hasan KUTAN tarafından USS sistemindeki Klinik Kalite çalışmalarına yönelik verilerin gönderimi, gerçekleşen hatalar ve düzeltme yöntemleriyle ilgili interaktif uygulama yapıldı.

Klinik kalite ölçme, değerlendirme ve iyileştirme eğitiminin ilimiz için hayırlı olmasını diler, eğitimcilerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.